CSD Vrhnika
 

Center za socialno delo Ljubljana - Enota Vrhnika

Ljubljanska cesta 16, 1360 Vrhnika 

Uradne ure
Ponedeljek:  od 8.00 ure do 12.00 ure in od 13.00 ure do 15.00 ure
Sreda:         od 8.00 ure do 12.00 ure in od 13.00 ure do 17.00 ure
Petek:         od 8.00 ure do 12.00 ure
Poslovni čas
Ponedeljek, torek, četrtek:   od 8.00 ure do 15.00 ure
Sreda:                               od 8.00 ure do 17.00 ure
Petek:                               od 8.00 ure do 13.00 ure

 
Domov arrow Delo z družino arrow Preživnine
Socialno vključevanje posebej ranljivih skupin občine Vrhnika Natisni E-mail

Na Centru za socialno delo Vrhnika, že več let, v okviru projekta Zavoda za zaposlovanje Slovenije in ob podpori Občine Vrhnika, izvajamo program z naslovom « Socialno vključevanje posebej ranljivih skupin ».

V okviru omenjenega programa nudimo laično učno pomoč otrokom na njihovem domu. Otroke obiskujemo  v popoldanskem času in jim običajno  dvakrat na  teden, pomagamo  pri domačih nalogah, pri utrjevanju učne snovi in pri pripravi za šolo. Z otroki in mladostniki  se družimo, ter jim pomagamo pri kakovostnem preživljanju prostega časa.
Vsi sodelujoči v programu, imamo na Centru za socialno delo Vrhnika, redne tedenske razgovore oz. sestanke. Pogovorimo se o posameznih otrocih, o morebitnih težavah  pri delu, o stiskah, ki se pri delu porajajo.  Skupaj  oblikujemo načrt dela za naprej.

V okviru programa sodelujemo tudi s starši, šolskimi svetovalnimi delavci in pedagoškimi delavci, ki so nepogrešljiv sogovornik pri delu z otroki.

Poleti, ko imajo naši otroci počitnice, pa se  pridružimo  projektu »Poletni vklop«, ki ga izvaja Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika.  

V šolskem letu 2016/17 smo našo dejavnost popestriti z ustvarjalnimi delavnicami, na katere bodo poleg otrok iz našega programa, vključeni tudi otroci iz rejniških družini.
 

Anketa

Na katerem področju želite urejati zadeve?
 
Kaj vam je v odnosu strokovnega delavca najbolj pomembno?
 

Števec

Obiskovalcev: 722571